Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

''ΕΡΙΝΥΕΣ'': Της Μουσικής η μοίρα, στης παρέας την τροχιά...

Το μουσικό συγκρότημα ''ΕΡΙΝΥΕΣ'', απο  το Αγρίνιο, παίρνει όρκο ιερό στις νότες και μας ξεναγεί στο μυστικό κόσμο μιας μουσικής, που ξεκινά απο τα συναισθήματα και τις παρέες...
Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρη Μπακοθύμιο (ηλεκτρικές κιθάρες), Φώτη Γιαννακόπουλο (μπάσο) και Νίκο Μπαρτσώκα (τύμπανα).

-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΣΑΣ?
-Γεια σας!! Και οι τέσσερις μας, τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε παρέα με μουσική.  Μουσική για μας είναι ένα μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης των συναισθήματων μας. Είναι η καθημερινότητα , η θλίψη, ο έρωτας, το ο,τιδήποτε μπορεί να απασχολεί τον καθένα μας ξεχωριστά και μας δίνει το ερέθισμα να πιάσουμε την κιθάρα και να μελοποιήσουμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας.

-ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΑΣ?
-Εδώ είναι το περίεργο! Άλλος ακούει Metal, άλλος Chill Out, άλλος ξένο Rock και γενικότερα διάφορα είδη μουσικής. Αυτό νομίζουμε ότι είναι και το στοιχείο που κάνει τις Ερινύες να συνθέτουν κομμάτια τα οποία είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ρεπερτόριο με πολλές διακυμάνσεις! Τα ακούσματά μας διαφέρουν εκτός από κλασσικά ελληνικά Rock τραγούδια που τα ακούμε όλοι μας. Όπως για παράδειγμα Διάφανα Κρίνα, Παύλος Σιδηρόπουλος, Τρύπες και άλλοι παρεμφερείς καλλιτέχνες.

-Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ?
-Είμαστε μία παρέα που έχει κοινό σημείο την μουσική και το γεγονός ότι παίζουμε κιόλας κάποια μουσικά όργανα είχε σαν απόρροια να μπούμε στο studio και να ξεκινήσουμε πρόβες. Η δημιουργία του συγκροτήματος για εμάς είναι ένας τρόπος έκφρασης και φυγής από την καθημερινότητα. Όταν έχουμε εμφανίσεις (lives) και πρόβες αφήνουμε πίσω μας ότι προβλήματα έχει ο καθένας μας και ασχολούμαστε μόνο με την μουσική! Έχοντας πολλά θετικά και ενθαρρύντικα σχόλια από τον κόσμο και από ανθρώπους του χώρου της μουσικής υπάρχουμε ακόμα και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτό που κάνουμε.

-ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ?
-Η επιλογή του ονόματος είχε γίνει παλιότερα (1999) από τον βασικό κιθαρίστα μας Δημήτρη Μπακοθύμιο, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τότε την δημιουργία της μπάντας. Στο παρελθόν, ο καθένας μας ξεχωριστά ήταν μέλος του συγκροτήματος ανά χρονικά διαστήματα, ώσπου πριν από ενα χρόνο περίπου αποφασίσαμε να επαναδημιουργήσουμε τις Ερινύες. 

-ΤΙ  ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ/ ΑΠΟ ΤΑ live?
-Η μεγαλύτερη συνεργασία που έχουμε κάνει ήταν το Μάιο του 2010 με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Αγρίνιο. Ήταν ένα live το οποίο είχε πολυπληθές κοινό και μας έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί η δουλειά μας σε αρκετό κόσμο που δε μας ήξερε μέχρι τότε. Το χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν η καλύτερη επιβράβευση για εμάς. Ακόμη, στο πρώτο live που κάναμε στην Αθήνα, στο Ghost House, η απόδοχη που είχαμε από τον κόσμο ήταν εξαιρετική και μας χαροποιήσε ιδιαίτερα καθώς στην Αθήνα υπάρχουν πολλά αξιόλογα μουσικά σχήματα.

-ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ 'ΕΡΙΝΥΕΣ'?
-Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για την μουσική, η επιθυμία που έχουμε να νιώσει πολύς κόσμος την μουσική μας και η χημεία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά μας δίνοντας το συγκεκριμένο ηχητικό αποτέλεσμα.

-ΣΤΙΧΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ... -ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ?
-Από το τραγούδι μας <Μέρες Αγίων> Μόνο ζητιάνεψα μια χάρη στο Θεό μου, λίγο ικέτεψα να 'σουν και 'συ εδώ... και από ένα άλλο δικό μας (Ίσως) Ίσως να 'σαι αυτο που θέλω, ίσως όμως και να φταίει το ποτό... και τέλος από το 7λεπτο: Φώς στο σκοτάδι το άρωμά σου, πνίγομαι σε ρηχά νερά, ζώ τόσα χρόνια στη σκιά σου, όνειρα που έμειναν μισά...

-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ?
-Να σου πώ την αλήθεια προσπαθούμε να μην κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια χωρίς αυτό να μας αποτρέπει από το να πιστεύουμε σε μια καλή πορεία της μπάντας. Βλέψεις μας είναι να παίζουμε τη μουσική μας όσο πιο συχνα γίνεται και να βλέπουμε ανταπόκριση σε αυτό που κάνουμε.

-ΤΙ ... ''ΕΡΙΝΥΕΣ'', ΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ?(ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ) / ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ?
-Tα τραγούδια μας μιλάνε κυριώς για ανεκπλήρωτους έρωτες, άδολες αγάπες και περιγράφουν έντονα συναισθήματα και καταστάσεις που έχουμε περάσει όλοι μας. Αυτό τον καιρό κανονίζουμε να εμφανιστούμε ξανά στην Αθήνα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και το καλοκαίρι θα μας βρείτε σε διάφορα festivals κατά τόπους. Ακριβείς ημερομηνίες και τοποθεσιές μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες μας (Facebook, MySpace)

Μαρία Σχίζα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου